نحوه عملکرد پدال ترمز

اکثر ما در بعضی از فیلم ها دیده ایم که یک نفر با سرعت زیاد رانندگی میکند و ناگهان به شدت ترمز میگیرد. به طوری که پدال ترمز به کف اتومبیل میچسبد. به طور حتم کسی دوست ندارد این صحنه ها را در دنیای واقعی تجربه کند.  اما اگر شما جز معدود افرادی باشید که تجربه چنین صحنه هایی را در زندگی خود دارید، بیشتر از دیگران به اهمیت ماهیت ترمز پی برده اید.

یکی از مهمترین قطعات هر خودرو، ترمز آن وسیله نقلیه میباشد. با فشار دادن پدال ترمز، سیستم ترمز اتومبیل فعال شده و خودرو از حرکت می ایستد. ما در این مطلب میخواهیم به بررسی ویژگی های یک پدال ترمز سالم و مرغوب بپردازیم.

 

پدال ترمز

پدال ترمز یکی از اجزای تشکیل دهنده ترمز وسیله نقلیه است که به طور معمول باید محکم و کمی سفت باشد. یعنی زمانی که به یکباره ترمز میگیرید، پدال ترمز باید در سفت ترین حالت ممکن باشد. البته تمامی ترمزها در هنگام خاموش بودن اتومبیل سفت هستند و به محض روشن شدن خودرو، کمی نرم میشوند. این امر کاملاً طبیعی است.

یکی از نشانه های خرابی پدال ترمز، پایین رفتن پدال ترمز تا کف خودرو یا اسفنجی بودن آن است. اولین علتی که برای این مشکل حدس زده میشود، وجود شکافی در سیستم ترمز است. این شکاف موجب میشود که سیال موجود در سیستم ترمز (روغن ترمز) فرار کند یا موجب ورود هوا به خطوط ترمز شود. بنابراین اگر پدال خودروی شما دارای چنین مشکلی است، فوراً روغن ترمز اتومبیل خودرو را چک کنید. چراکه ممکن است روغن ترمز، تخلیه شده باشد.

همچنین سیستم ترمز از فشار هیدرولیکی بهره مند میشود و اگر نشتی ای در سیستم وجود داشته باشد، پدال ترمز نرم خواهد بود. شما به آسانی میتوانید با بررسی زیر خودرو، محل نشتی را بیابید. اگر کنار چرخ های خودرو مایعی ریخته شده باشد، بهتر است دنبال نشتی در آن نواحی باشید.

یکی دیگر از روش های تشخیص وجود نشتی و یا حتی انسداد در سیستم ترمز، دقت در نحوه توقف خودرو است. به طور مثال اگر خودرو هنگام توقف، به سمت راست کشیده شود، به این معنی است که ترمز سمت چپ، دچار اشکال است. البته یکی دیگر از دلیل های احتمالی میتواند نرسیدن روغن ترمز کافی به قسمت چپ سیستم ترمز باشد. که این امر تنها به خاطر وجود انسداد در سیستم ترمز به وجود می آید.

هنگامی که هوا وارد سیستم ترمز میشود، پدال ترمز را به صورت اسفنجی در می آورد. برای رفع این مشکل بهتر است هوا را از خطوط ترمز خارج کنید که اصطلاحاً به این کار، هواگیری میگویند. این مسئله احتمال دارد زمانی که قصد نصب پدال ترمز، لوله‌های ترمز یا ریختن روغن ترمز دارید به وجود آید و هوا در سیستم بسته ترمز، گیر بیفتد.

خرابی سیلندر اصلی میتواند یکی دیگر از دلایل نرم بودن پدال ترمز باشد. اما لازم به ذکر است که این نرمی پدال ترمز، با نرمی ای که به دلیل جنس پدال ترمز است، متفاوت میباشد. پدال هایی با جنس کربن-کولار و یا ترکیب های سرامیکی، نرم تر از پدال های نیمه فلزی میباشند. پدال ترمز به نوعی بیانگر شرایط ترمز اتومبیل شماست. مثلاً اگر هنگام فشار دادن پدال ترمز لرزشی احساس میکنید، احتمالاً روتور خراب است.

 

تشخیص نحوه عملکرد پدال ترمز

  • هنگامی که پدال تا کف خودرو پایین میرود: احتمال وجود نشتی در سیستم ترمز خودرو.
  • هنگامی که پدال نرم است: نشتی روغن ترمز از قسمتی از سیستم ترمز خودرو.
  • هنگامی که پدال حس خوبی را به راننده منتقل نمیکند: احتمال خرابی پدال ترمز یا روتور خودرو.
  • هنگامی که پدال ترمز سفت است: عدم کارکرد مناسب بوستر ترمز خودرو.
خواندن 3122 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

درباره ترمز ماشین

کارخانه تولیدی و صنعتی ترمز ماشین فعاليت خود را از سال 1350 آغاز و از سال 1357 بعد از تحقیقات مستمر، تولید آزمایشی خود را با پرس کردن لنت بر روی کفشک آغاز نمود.

تماس با ترمز ماشین

گالری تصاویر

آدرس ما

آدرس دفتر مرکزی: خیابان اکباتان، كوچه نفيسي، پاساژ توحيد، شماره 15

 

تلفن:  02133904509

          02133906326