سیستم ترمز هواپیما

در انتخاب هر وسیله نقلیه ای، یکی از مهمترین مواردی که میتواند کیفیت محصول، ایمنی و حتی قیمت آن را تعیین کند، سیستم ترمز آن وسیله است. همانطور که میدانید، هرچه قدر سرعت و وزن وسیله نقلیه بیشتر باشد، به ترمزهای قوی برای نگه داشتن آن نیاز است.

هواپیماهای مسافربری با داشتن موتورهای بسیار قدرتمند، آمادگی دارند تا وزن های بالغ بر 100 تن شامل مسافر و بار را حمل کنند. در مورد افزایش سرعت هواپیما، لازم به افزودن سوخت ورودی به موتورها میباشد. اما برای کاهش سرعت یا متوقف کردن این غول آسمانی نیاز به سیستم های ترمز متفاوتی است. سرعت فرود برای هواپیماهای مسافربری چیزی حدود 250 کیلومتر در ساعت است و خلبان باید پس از فرود، سرعت را به شدت کاهش دهد تا هواپیما از باند خارج نشود.

انواع مکانیسم های لازم برای ترمز هواپیما عبارت اند از:

 

  • اسپویلر

اسپویلرها قطعاتی هستند که بر روی بال هواپیما قرار داده میشوند و با فعال شدن آنها، جریان منظم هوا از سطح بال جدا شده و منجر به واماندگی کنترل شده میگردد. کاهش نیروی بالابرنده و کاهش ارتفاع، نتیجه عمل اپویلرهاست. چراکه اولین کاری که خلبان باید برای فرود و کاهش سرعت هواپیما انجام دهد، کاهش دادن نیروی بالابرنده میباشد. با کاهش سرعت بالابرنده توسط اسپویلرها، تمامی وزن هواپیما بر روی چرخ ها افتادهو این امر باعث چسبندگی بهتر لاستیک ها به زمین و تاثیر بهتر ترمزها میگردد.

 

  • ترمزهای دیسکی

پدال ترمز یکی از مهمترین قطعاتی است که مانند هر وسیله نقلیه دیگر در هواپیما نیز وجود دارد. در سیستم ترمزگیری هواپیما، با فشار دادن پدال ترمز، ترمز های دو سمت هواپیما فعال میشود و با فشار دادن تمامی قسمت های پدال ترمز، تمامی ترمزها  فعال میگردند. پدال ترمز هواپیما به سادگی پدال ترمز خودرو نبوده و با فشار دادن هر قسمت پدال، قسمتی از ترمز فعال میگردد. ترمزهای دیسکی پس از برخورد چرخ ها با باند، استفاده میشوند و به طور مستقیم بر روی چرخ ها اثر میگذارند. ترمزهای دیسکی بر دو نوع هستند: ترمز دیسکی هیدرولیکی و ترمز دیسکی بادی.

 

  • نیروی رانش معکوس موتور

این نوع از ترمزها برای ایجاد نیروی مقاومت هوا و همچنین به منظور کاهش سرعت هواپیما استفاده میشود و زمانی که چرخ ها به طور کامل با زمین برخورد کنند، این ترمز فعال میگردد. در واقع ریورسر همان چیزی است که نیروی پیشران تولید شده توسط موتور را که باعث پیش بردن هواپیما میگردد، به عقب میراند. استفاده از این سیستم ترمز، صدای غرش مانندی را در هواپیما ایجاد مینماید.

 

  • چتر ترمز

در هواپیماهای نظامی و شاتل های هوایی غالباً از این سیستم ترمز استفاده میگردد. اسا این روش هم استفاده از چتر در پشت پرنده و باز کردن آن برای کاهش سرعت میباشد. در روش های نوین و طراحی های جدید ترمز هواپیما، بسیاری از اشکالات برطرف شده و کارایی افزوده شده است. در روش های جدید چرخ هواپیما و سیستم ترمز آن به صورت یکپارچه طراحی میشود. به طوری که منطبق با ویژگی های هواپیما باشد. کارایی چرخ و ترمز آن با استفاده از طراحی کامپیوتری، مدل سازی پیچیده و روش های شبیه سازی تحلیلی در مرحله طراحی به حد مطلوب میرسد.

 

خواندن 1791 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

درباره ترمز ماشین

کارخانه تولیدی و صنعتی ترمز ماشین فعاليت خود را از سال 1350 آغاز و از سال 1357 بعد از تحقیقات مستمر، تولید آزمایشی خود را با پرس کردن لنت بر روی کفشک آغاز نمود.

تماس با ترمز ماشین

گالری تصاویر

آدرس ما

آدرس دفتر مرکزی: خیابان اکباتان، كوچه نفيسي، پاساژ توحيد، شماره 15

 

تلفن:  02133904509

          02133906326