سیستم ترمز ABS

 

زمانی که سرعت لاستیک ها با آهنگی تندتر از سرعت خودرو کاهش یابد، لاستیک ها روی سطح زمین سر می خورند. یکی از روش هایی که به وسیله آن می توان از سرخوردن لاستیک ها بر روی زمین پیشگیری کرد، جلوگیری از قفل شدن ترمز هاست. سیستم ترمز ABS (Anti-lock Braking System) دقیقا هیمن کار را انجام می دهد. زمانی که شما به طور معمول از سیستم ترمز عادی استفاده می کنید، سیستم ترمز ABS هیچ اثری بر ترمز پایی ندارد. اما به محض آنکه راننده به شدت ترمز می گیرد، سیستم ترمز ABS مانع قفل شدن چرخ ها می شود. این سیستم ترمز فشار روغن ترمز هر چرخ را تغییر می دهد. به این صورت پمپ کردن سریع موجب می شود که آهنگ کاهش سرعت چرخ، کمتر از آهنگی که باعث قفل شدن چرخ ها می شود، بماند.

 

اجزای تشکیل دهنده سیستم ترمز ABS

سنسورهای سرعت: سیستم ترمز ABS برای تشخیص قفل شدن ناگهانی ترمز ها نیاز به اطلاعات کافی دارد. این اطلاعات از طریق سنسورهایی که معمولا در هر چهار چرخ یا در بعضی خودروها در بخش دیفرانسیل قرار دارند، فراهم میگردد.

 

سوپاپ ها: در هر لوله ترمز یک سوپاپ وجود دارد که به طور معمول در سه وضعیت قرار می گیرند:

  • اول وضعیتی است که سوپاپ باز است. در این مورد فشار از طریق سیلندر اصلی به طور مستقیم و بی واسطه به ترمز می رسد.
  • دوم وضیعتی است که سوپاپ ارتباط بین رمز و سیلندر اصلی رو بلوکه می کند. در این مورد وقتی به پدال ترمز بیش از حد فشار و نیرو وارد شود، از فشار زیاد به ترمز جلوگیری می گردد.
  • سوم وضعیتی است که در آن سوپاپ نقش دفع کننده دارد. یعنی سوپاپ موجب کاهش فشار ترمزها می شود.

 

پمپ: به طور کلی کار پمپ، برگشت دادن فشار در سیستم می باشد. زمانی که این فشار توسط سوپاپ ها کاهش یافته است.

 

کنترل کننده: کنترل کننده سیستم ترمز ABS همان کامپیوتر سیستم است که وظیفه آن نظارت بر سنسورهای سرعت و همچنین کنترل کردن پمپ ها می باشد.

 

انواع ترمز ABS

سیستم های ترمز ضد قفل بر اساس ترمز های مختلف موجود در آنها به سه دسته تقسیم میشوند:

 

سیستم چهار کاناله به همراه چهار سنسور سرعت: این سیستم بهترین طرح ترمز ABS می باشد. چراکه در هر چهار چرخ سنسور سرعت و سوپاپ جداگانه وجود دارد. کنترل کننده سرعت در هر چرخ به صورت مجزا عمل کرده و همین امر سبب می شود تا قدرت ترمزگیری به حداکثر خود برسد.

 

سیستم سه کاناله به همراه سه سنسور سرعت: در این سیستم، سنسور سرعت و سوپاپ در هر دو چرخ جلو وجود دارد و برای دو چرخ عقب فقط یک سنسور سرعت و یک سوپاپ قرار گرفته است. در این طرح سرعت هر دو چرخ جلو به صورت مجزا مورد بررسی قرار می گیرد و به همین خاطر است که حداکثر قدرت ترمزگیری در محور جلو وجود دارد. ولی سرعت چرخ های عقب در کنار یکدیگر بررسی می شوند. بنابراین احتمال قفل شدن یکی از چرخ های عقب هنگام ترمزگیری افزایش میابد. 

 

سیستم یک کاناله به همراه یک سنسور سرعت: در سیستم یک کاناله، یک سوپاپ و یک سنسور برای کنترل هر دو چرخ عقب وجود دارد. بنابراین احتمال قفل شدن یکی از چرخ های عقب هنگاهم ترمزگیری وجود دارد.

 

به طور کلی سیستم ترمز ABS یکی از بهترین سیستم های ترمز برای رانندگان معمولی می باشد.

 

 

 

 

خواندن 758 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

درباره ترمز ماشین

کارخانه تولیدی و صنعتی ترمز ماشین فعاليت خود را از سال 1350 آغاز و از سال 1357 بعد از تحقیقات مستمر، تولید آزمایشی خود را با پرس کردن لنت بر روی کفشک آغاز نمود.

تماس با ترمز ماشین

گالری تصاویر

آدرس ما

آدرس دفتر مرکزی: خیابان اکباتان، كوچه نفيسي، پاساژ توحيد، شماره 15

 

تلفن:  02133904509

          02133906326