هفت اشتباه رایج در بین اتومات سوارها

گیربکس اتومات را میتوان یکی از بزرگترین اختراعات در صنعت خودروسازی جهان دانست. از جمله مزیت های گیربکس اتومات میتوان به ایمنی بالای خودرو ااشاره کرد. این نوع گیربکس در بین تمامی رانندگان چه رانندگان حرفه ای و چه رانندگان غیر حرفه ای از محبوبین بالایی برخوردار است.

اگرچه گیربکس اتوماتیک بسیار ایمن است، اما مواردی وجود دارد نباید که هنگام رانندگی با یک خودروی اتومات آنها را انجام دهید. در ادامه مطلب به شرح 7 اشتباه رایج در بین رانندگان خودروهای اتوماتیک میپردازیم. پس توصیه میکنیم اتومات سوارها تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنند.

  

  • دنده خلاص در سراریزی

این عمل موجب کاهش سرعت خودرو شده و اجازه شتاب­گیری به شما نمیدهد. در واقع با انجام این کار، منبع روغن گیربکس قطع گردیده و از روان کاری برای عملکرد مطلوب گیربکس خبری نخواهد بود. نتیجه این عمل چیزی جز افزایش احتمال خراب شدن گیربکس اتومات نیست. برخی از رانندگان اعتقاد دارند با خلاص کردن دنده در هنگام سرازیری، در مصرف سوخت صرفه جویی میشود. اما در پاسخ به آنها باید چنین گفت که این رانندگان باید هزینه سوخت کمتر را باید با پرداخت هزینه‌های بالا برای تعمیر گیربکس اتومات خودروی خود جبران نمایند.

 

  • گاز دادن درجا پیش از قرار دادن دسته دنده روی D

هر راننده به طور متوسط یکبار این حرکت را در دوران رانندگی خود انجام داده است. منظور همان گار دادن بیش از حد به اتومبیل است. این عمل شوک بزرگی به گیربکس داده که میتواند باعث افزایش اصطکاک میان قطعات داخل گیربکس و موتور گردد؛ موضوعی که در آخر منجر به خراب شدن آنها خواهد شد.

 

  • تغییر وضعیت دنده زمانی که خودرو در حال حرکت است

این عمل باعث تغییر حالت قطعات گیربکس با سرعت بیشتر شده و در نهایت، موجب کاهش طول عمر مفید گیربکس اتومات میگردد. برای نگه داشتن خودرو بهتر است از سیستم ترمز کمک بگیرید. برخی افراد بدون گرفتن پدال ترمز اقدام به قرار دادن دسته دنده در حالت پارک مینمایند که این کار به نوبه خود، برای گیربکس مضر خواهد بود.

 

  • قرار دادن دنده روی حالت N (خلاص) در پشت چراغ قرمز

اغب افراد به منظور کاهش مصرف سوخت و حافظت از سیستم انتقال قدرت در برابر استهلاک بالا این عمل را انجام میدهند. در واقع، اگر دنده را روی D نگه داشته و پایتان را روی پدال ترمز فشار دهید، میزان استهلاک گیربکس کمتر خواهد بود. آسیب واقعی به گیربکس زمانی روی میدهد که قرار دادن دنده روی N و خارج کردن از آن صورت گیرد.

 

  • قرار دادن دنده در حالت P پیش از توقف کامل خودرو

قرار دادن دسته دنده در حالت پارک باعث میگردد تا یک پین قفل کننده داخل دنده متصل به شفت خروجی گیربکس قرار داده شود. چرخ‌ها هم به همین شفت متصل شده‌اند. از این رو، هنگامی که پین مذکور را قفل میکنید و خودرو همچنان در حال حرکت است، ریسک شکستن پین قفل کننده وجود دارد.

 

  • تحت فشار دادن موتور پیش از گرم شدن کامل آن

تحت فشار دادن موتور قبل از گرم شدن کامل آن یکی از بزرگترین اشتباهات به خصوص در فصل سرما است. زمان سرد بودن هوا، روغن سنگینتر شده و بسیار آهسته‌تر حرکت میکند. تقریباً یک دقیقه اجازه بدهید خودرو گرم شده و روغن به داخل گیربکس و تمام قطعات آن وارد شود. اگر شما در زمان روشن کردن خودرو مخصوصاً در هوای سرد، شروع به رانندگی پرسرعت کنید، این عمل موجب خراب شدن بسیاری از قطعات داخلی خودرو خواهد شد.

 

  • رانندگی کردن با روغن گیربکس کم

یک اتومبیل اتوماتیک برای کارکرد صحیح به میزان زیادی روی فشار مایعات وابسته است. یکی از نوظیفه های روغن گیربکس کمک به روان کاری گیربکس و خنک ماندن آن هنگام کار است. به همین علت اگر به مدت زیادی با روغن گیربکس کم رانندگی کنید، باید منتظر بروز مشکلات زیادی برای گیربکس اتومات خودروی خود باشید.

 

 

 

خواندن 1202 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

درباره ترمز ماشین

کارخانه تولیدی و صنعتی ترمز ماشین فعاليت خود را از سال 1350 آغاز و از سال 1357 بعد از تحقیقات مستمر، تولید آزمایشی خود را با پرس کردن لنت بر روی کفشک آغاز نمود.

تماس با ترمز ماشین

گالری تصاویر

آدرس ما

آدرس دفتر مرکزی: خیابان اکباتان، كوچه نفيسي، پاساژ توحيد، شماره 15

 

تلفن:  02133904509

          02133906326