انواع ماشین آلات راهسازی

راهسازی به عملیاتی اطلاق می شود که برای ایجاد یک جاده بر روی زمین بین دو نقطه با عرض معین است و شامل بخش هایی مانند زیرسازی، روسازی، قرار دادن جدول و علائم راهنمایی و رانندگی در جاده می باشد.

در این بخش با انواع ماشین آلات و کاربرد هر یک از آنها به صورت مجزا آشنا می شویم.

 

تراکتورها

تراکتورها از مهمترین و کاربردی ترین ماشین آلات صنعت راهسازی و ساختمان سازی می باشند. وظیفه اصلی تراکتور به جلو راندن و کشیدن اقسام بار است. از ویژگی های تراکتور میتوان به این مورد اشاره کرد که بر روی آن انواع مختلفی از لوازم مکانیکی قابل نصب است. لوازمی مانند بیل مکانیکی، ریپرها، تیغه های بولدوزر و... .

تراکتورها معمولا دنده اتوماتیک بوده و از موتورهای دیزل که معمولا توربو شارژ هستند، نیرو می گیرند و همچنین تراکتورها به صورت کنترل هیدرولیک و دنده اتوماتیک می باشند.

تراکتورها به طور کلی به دو دسته تراکتور چرخ زنجیری و تراکتور چرخ لاستیکی تقسیم بندی می شوند.

 

تراکتور چرخ زنجیری: این تراکتورها انواع مختلفی دارند که بر حسب اندازه، وزن و قدرت طبقه بندی می شوند. وجود زنجیره ها باعث میشود که تراکتور بتواند در زمین هایی با مقاومت فشاری کم و قدرت کششی مناسب فعالیت داشته باشد.

 

تراکتور چرخ لاستیکی: دلیل اختراع این نوع تراکتور به خاطر سرعت بیشتر آن در کشیدن و هل دادن اسکریپرها و کارهای نظیر آن میباشد. این دستگاه در انواع دو چرخ و چهار چرخ وجود دارد.

 

بلدوزرها

به طور کلی بلدوزرها دارای موارد استفاده فراوانی هستند. این موارد عبارت اند از:

  1. صاف کردن زمین و پاک سازی آن از بوته ها و درختان
  2. ایجاد راه و جاده در کوهستان و زمین های سنگ لاخی
  3. جا به جا کردن توده خاک به صورت فشرده در حجم زیاد
  4. کمک به اسکریپرها
  5. تصحیح و پاکسازی مجدد بقایای ساختمانی
  6. پاکسازی گودال های کف معادن

 

بیل های مکانیکی

از اولین ماشن آلات مدرن ساختمانی تولید شده، میتوان به بیل های مکانی اشاره کرد. بیل های مکانیکی به طور کلی برای گودبرداری در خاک و بار کردن آن با کامیون به کار میرود. تمامی انواع بیل های مکانیکی قادر به گودبرداری در تمام انواع خاک ها به جز صخره سنگ ها بدون تخریب اولیه می باشند. از انواع بیل مکانیکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. بیل مکانیکی با جام معکوس
  2. بیل مکانیکی با سیستم کابلی
  3. بیل کششی
  4. جرثقیل

 

اسکریپر

اسکریپرها به ماشینی گفته می شود که عمل بارگیری و حمل و تخلیه مواد خاکی در مسافت های متوسط و زیاد را انجام می دهند. اسکریپرها به دو دسته موتور دار و بدون موتور تقسیم می گردند. امروزه از اسکریپرهای بدون موتور کمتر استفاده می شود. اغلب اسکریپرها به صورت تک محور بوده و تعادل ماشین و وزن بار آن توسط تراکتور متصل به آن حمل می شود. تراکتورهایی که این اسکریپرها را میکشند، ممکن است چرخ لاستیکی و چرخ زنجیری باشند.

امروزه به ندرت از اسکریپرهای چرخ زنجیری استفاده می شود. اسکریپرهایی که توسط تراکتور چرخ لاستیکی کشیده می شوند، عبارت اند از:

  1. سه محوری
  2. دو دیفرانسیل
  3. اسکریپرهای دارای بالابر
  4. فشاری-کششی
  5. تک موتوره دو محوره
  6. اسکریپرهای دو موتوره

 

لودرها

بدون شک لودرها از پرکاربردترین ماشین آلات در انجام کارهای ساختمانی و عمرانی هستند و به دلیل عملکرد و انعطاف پذیری که دارند، قادر به انجام بسیاری از کارها از قبیل ایجاد خاکریز، حفاری زیر زمین بناها، پر کردن خندق ها و... می باشند.

 

 

خواندن 3275 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

درباره ترمز ماشین

کارخانه تولیدی و صنعتی ترمز ماشین فعاليت خود را از سال 1350 آغاز و از سال 1357 بعد از تحقیقات مستمر، تولید آزمایشی خود را با پرس کردن لنت بر روی کفشک آغاز نمود.

تماس با ترمز ماشین

گالری تصاویر

آدرس ما

آدرس دفتر مرکزی: خیابان اکباتان، كوچه نفيسي، پاساژ توحيد، شماره 15

 

تلفن:  02133904509

          02133906326