الکتروموتور ترمزدار چیست؟

الکتروموتور

الکتروموتور یا موتور الکتریکی، وسیله است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی مبدل میسازد. به طور کلی هنگامی که یک هادی حامل جریان الکتریسیته، تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار بگیرد، نیرویی از طرف آن میدان مغناطیسی به روی آن هادی حامل جریان وارد میگردد. اکثر موتورهای الکتریکی تولید شده به صورت دوار میباشند. اما در بین آنها الکتروموتور خطی نیز وجود دارد.

 

الکترموتور ترمزدار

به کارگیری ترمز برای الکتروموتورها یا موتورهای القایی در گونه ای از تجهیزات و ماشین آلات صنعتی بسیار مهم و ضروری است و توجه به این نکته خالی از لطف نیست که در زمان کار با موتورهای الکتریکی نیاز است که بعد از خاموش کردن موتور، محور موتور بلافاصله متوقف شود تا باعث ایجاد اختلال در کار نشود. علت استفاده از ترمز الکتروموتورها، به دلیل توقف سریع الکتروپمپ و یا الکتروگیربکس در هنگام توقف کنتاکتور میباشد.

در کل میتوان الکتروموتور ترمزدار را ترکیبی از یک موتور اقایی به همراه یک دیسک ترمز دانست.

 

انواع ترمز الکتروموتور

الکتروموتورها یا موتورهای الکتریکی دارای انواع مختلفی از ترمزها هسنتند. این ترمزها عبارت اند از:

 

  • ترمز مکانیکی

این نوع ترمز که به صورت الکترو مکانیکی عمل میکند، از دو دیسک ثابت و دیگری متصل به شفت اصلی الکتروموتور تشکیل شده است. دیسک های به کار گرفته شده در این ترمز توسط لنت و فنر به یکدیگر متصل میشوند و در هنگام وصل جریان به موتور به وسیله یک آهن ربای سیم پیچی شده، این اتصال گسسته شده و موجب رها شدن شفت روتور میگردد. این نوع ترمزها بیشتر در مواردی مانند آسانسورها، بالابرها و... کاربرد دارند.

 

  • ترمز توسط اینورتر یا درایو موتور

از جمله مطمئن ترین ترمزها در بین ترمزهای لحظه ای در الکتروموتورها، ترمزهای اینورتر یا درایو موتور میباشند. گاهی اوقات دستگاه های به کار گرفته شده در سیستم های صنعتی، موجب راه اندازی پله ای موتور میشوند. اين نوع دستگاه ها مجهز به ميکروپروسسورهايی در سيستم خود هستند، که برنامه پذير بوده و به وسیله کاربر پارامترها، تنظيم و اعمال میگردند.

 

  • ترمز جریان مستقیم DC

ترمز جریان مستقیم DC صرفاً به دلیل توقف سریع روتور مورد استفاده میگردد و مدار اتصال ترمز تا لحظاتی پس از توقف الکتروموتور، در مدار باقی میماند. استفاه از این نوع ترمز در گیربکس های شافت و برای مصارفی که قرار است دستگاه در زیر بار توقف نماید، توصیه نمیشود. چراکه پس از قطع مدار ترمز، الکتروموتور به دلیل فشار بار، شروع به چرخش میکند.

 

  • ترمز جریان معکوس

تغییر جهت گردش در موتورهای سه فاز و تک فاز با یکدیگر تفاوت دارند. به این صورت که در موتورهای سه فاز با تعویض جای دو فاز و در موتورهای تک فاز با تعویض یکی از دو سر سیم پیچ اصلی، گردش ممکن میباشد. در هنگام قطع موتور، کنتاکتور سریعاً با مدار مخالف جهت، وارد مدار شده و نیرویی بر خلاف جهت چرخش به روتور وارد می آورد که موجب توقف روتور میشود. اما اگر مدت زمان اعمال این نیرو، بیشتر از لحظه توقف باشد، الکتروموتور در چهت عکس شروع به چرخش میکند.

 

کاربرد الکتروموتور ترمزدار در صنایع

  • توربین بادی
  • آسانسور و بالابرها
  • صنایع غذایی
  • انواع جرثقیل وینچی
  • دستگاه های بسته بندی و شیرینگ
  • الکتروموتور گیربکس دار

 

خواندن 1664 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

درباره ترمز ماشین

کارخانه تولیدی و صنعتی ترمز ماشین فعاليت خود را از سال 1350 آغاز و از سال 1357 بعد از تحقیقات مستمر، تولید آزمایشی خود را با پرس کردن لنت بر روی کفشک آغاز نمود.

تماس با ترمز ماشین

گالری تصاویر

آدرس ما

آدرس دفتر مرکزی: خیابان اکباتان، كوچه نفيسي، پاساژ توحيد، شماره 15

 

تلفن:  02133904509

          02133906326